TTF 2017. november 11.

„Jó volna, ha lenne egy üzleti iskola, ahol olyan dolgokat lehetne tanulni,

amelyeket nem tanítanak az üzleti iskolákban.”

Charles Handy

 

 

Kik vagyunk valójában? Kik vagyunk akkor, amikor senki sem lát? Mi mutatja meg lényünk lényegét?


Vannak olyan témák, amikről nem csak érdemes gondolkodni, de amelyekről elmélkedni szinte kötelező. Ezek az élet igazán lényeges kérdései.

S vannak nagy gondolkodók, akiknek megfogalmazott, papírra vetett, s az utókorra hagyott gondolatai képesek változásokat generálni, életeket átformálni, akár életre szóló és életbe vágó változásokat elindítani.

A The Trinity Forum együtt gondolkodásra, párbeszédre hívja a résztvevőket, legfőbb célja a gondolkodó vezetők és a vezető gondolkodók összekapcsolása.

Szeretettel hívjuk, csatlakozzon hozzánk Ön is a 2017. november 11-én a Révkomárom közelében tartandó Trinity Forumra, melynek központi témája :

Amikor senki sem lát - A jellem fontossága egy olyan korban, amikor a megjelenés számít

A fenti címet viselő gondolatgyűjtemény segítségével vizsgáljuk majd a kapcsolatot a jellem és a vezetői pozíció között, valamint azt, mi lehet az ellenszere korunk jellembeli válságának. A történelem jelentős vezetőinek jellemét vizsgálva jobban megismerhetjük sajátunkat is.

 

Az „Amikor senki sem lát” olyan olvasmányokat tartalmaz, amelyek igen gyakorlati módon segítenek feltárni azt a kérdéskört, amely a jellemünket övezi – lényünk magjának a valóságát, azt hogy kik és mik is vagyunk akkor, amikor senki sem lát. Kevés kérdés van a modern világban, mely fontosabb lehetne ennél az egyén és társadalom szemszögéből egyaránt.

Tartson velünk, ismerje meg a nagy gondolkodók és önhöz hasonló, gondolkodó vezetők véleményét a jellem fontosságáról. Szeretettel várjuk!

 

                                                                                  Bővebben a The Trinity Forum szolgálatról

Program és helyszín

„A hírnév csak pára, a népszerűség csupán véletlenség, a vagyon szárnyra kel – csak a jellem marad meg.”
(Horace Greeley)

A program gerincét a moderátorok által vezetett négy fórumbeszélgetés adja, mely a jellem kérdéskörét vizsgáló "Amikor senki sem lát" című, előzetesen megküldött olvasmánygyűjteményre épül.

A program időbeni alakulása: 

 8:30 -  8:45 Érkezés, regisztráció
 9:00 - 10:30 Fórumbeszélgetés I.
10:30 - 10:50 Kávészünet
10:50 - 12:20 Fórumbeszélgetés II.
12:20 - 14:00 Ebéd
14:00 - 15:30 Fórumbeszélgetés III.
15:30 - 15:50 Kávészünet
15:50 - 17:00 Fórumbeszélgetés IV.

 

 

 

 

 

 

 

Helyszín:

Az Aranyhal Panzió a szlovákiai Komárom és Pozsony közötti csendes, nyugodt és attraktív környezetben, az Aranyos neve­zetű falucska mellett található, távol a nagyváros zajától. Az egyedi környezethez hozzá­tartozik a virágokkal és fákkal körbeövezett tó. A csendes, nyugodt környezet ideális a pihenésre vágyóknak, de ugyan úgy a konferenciára érke­zőknek, és a zarándokoknak is.

Cím: Aranyhal Panzió, Penzión ZLATÁ RYBA, Aranyos / Zlatná na Ostrove 866 946 12 Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GPS koordináták: GPS N47.7774777420206100° E17.9346013069152830°

 

Részvételi díj:

7 800,- Ft (Magyarországról), 25,00 € (Szlovákia területéről).

A jelentkezés az itt elérhető elektronikus regisztrációs lap kitöltésével és a részvételi díj átutalásával történik. Jelentkezni Magyarországról a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve, Szlovákia területéről Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen is lehet név, e-mail cím, számlázási cím és telefonszám megadásával, valamint a részvételi díj átutalásával.

Bankszámlaszám: (CIB Bank) 10700206-24320601-51100005

Szlovákiából: Bankszámlaszám: IBAN: SK2709000000000211060847

Jelentkezési és fizetési határidő: 2017. október 11. (szerda)

 

Javasolt öltözködés: laza üzleti viselet

 

További információ:

KEVE Társaság – Elbert Éva, koordinátor

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 30 345-0365

Bankszámlaszám: (CIB Bank) 10700206-24320601-51100005

Szlovákiából: Bankszámlaszám: IBAN: SK2709000000000211060847

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Lassú légy a barátaid megválasztásában; még lassabb a változtatásában.”

Benjamin Franklin

 

Moderátorok

Bernhardt Dóra

Angol-német szakos középiskolai tanár, teológus. Négy év középiskolai tanítás után a rendszerváltáskor a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség első titkáraként hat éven keresztül vezette ezt a szervezetet. 1995 és 2000 között a kanadai Regent College-ban tanult, ahol teológiai diplomát szerzett.

Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Angol Intézetének oktatója, itt angol nyelvgyakorlatot tart, és irodalmi, teológiai és kulturális témájú szemináriumokat vezet. A Vrije Universiteit Amsterdam keretein belül végzett doktori tanulmányai utolsó stádiumában tart.

Budapesten él.

 

H. Kovács Judit

Képzettsége: szakközgazdász

Foglalkozása: mediátor, mentor, edző,

Különböző szervezetek vezetőjeként tapasztalatot szerzett a verseny -, a non – profit -, és a közigazgatási szférában illetve társadalmi innovációk – pl. cigány misszió, alternatív munkaerő – piaci szolgáltatások, stb., - projektmenedzsereként.

16 évig vezetőségi tagja volt a KEVE (Keresztény Vezetők és Üzletemberek) Társaságnak, egy ciklusban elnöke.

Saját karrierépítését felhagyva - egy éve a Barnabás Csoport Alapítvány kötelékében - missziós munkatársként szervezetfejlesztéssel és vezetőképzéssel, mentorlással foglalkozik. Budapesten él, de az ország több pontján dolgozik. Szabad idejét legszívesebben felnőtt gyermekei körében, családjával, vagy olvasással, tanulással és közösségi programokkal tölti – amelybe a biciklizés is beletartozik.

 

Scharle Péter

Scharle Péter (1940) építőmérnök, mérnök-matematikus, habilitált doktor. Szerkezettervező és kutató (1963-1984), fejlesztési programokat irányító kormánytisztviselő (1985-1998), egyetemi tanár (Széchenyi István Egyetem, 1998-2010), professzor emeritus (2010-től).

 

Szakmai tevékenysége az épített infrastruktúra fejlesztésével összefüggő kérdésekhez kapcsolódik, tudományos, egyetemi és kamarai testületek tagja, választott tisztségviselője. A Magyar Pax Romana (MPR) tagja (2004-2010 között elnöke), a KEVE Társaság tagja (2007-2013 között alelnöke). A laikus keresztény életvitel kérdéseivel foglalkozó magvasabb írásait a MPR több konferencia-kiadványa, a Mérleg, a Studia Wesprimiensa és az Egyházfórum közölte. Három gyermeke, és öt unokája van.

 

 

A Curriculum

Amikor senki sem lát: a jellem fontossága egy olyan korban, amikor a megjelenés számít

 

A „jellemkérdés” az előző nemzedék élete során nagyrészt félre volt tolva a közélet területéről, ám a válságok és botrányok egész sora ismét felhívta a nyugati társadalom figyelmét arra, hogy e kérdést – méltó helyét biztosítva – középpontba kell állítani.

 

Az „Amikor senki sem lát” olyan olvasmányokat tartalmaz, amelyek a társadalom különböző szintjein lévők számára igen gyakorlati módon segítenek feltárni azt a kérdéskört, amely a jellemünket övezi – lényünk magjának a valóságát, azt hogy kik és mik is vagyunk akkor, amikor senki sem lát. Kevés kérdés van a modern világban, mely fontosabb lehetne ennél az egyén és társadalom szemszögéből egyaránt; kevés témához szólhatnának hozzá a keresztények döntőbb és aktuálisabb módon, mint ehhez, és kevés olyan téma van, amely bármelyikünket is ennél mélyebben érinthetne.

 

Az „Amikor senki sem lát” kétezer év több mint 30 nagy írójának és gondolkodójának műveiből vett rövid részletekből tevődik össze, s a következő témák köré épül:

 

1. rész - A jellem fontossága

A bevezető részben a nyugati történelemben követjük végig a jellem témáját Platóntól és Arisztotelésztől Washingtonig és Churchillig.

 

2. rész - A jellem tűzpróbája

A második részben a személyes válságok, a legmélyebb, legalapvetőbb lényünket megmutató elkerülhetetlen igazságpillanatok jellempróbáló szerepét vizsgáljuk meg.

 

3. rész - A jellem kulturális eróziói

A harmadik részben a modern társadalom mélyen rejlő erőit tárjuk fel, melyek nap-nap után alakítják életünket, s jellemünket azzal fenyegetik, hogy szétmorzsolják.

 

4. rész - Az erős jellem szellemi alapjai

A negyedik rész lelki fogalmakkal, olyan gondolkodásbeli, s cselekvési szokásokkal foglalkozik, amelyek a jellem széles körben tapasztalható elmorzsolódásának forradalmi, s gyakorlati ellenszerének bizonyultak.

 

5. rész - A jellem hősei

A befejező részben valódi hősöket ünnepelünk, akik munkára ösztönöznek bennünket, hogy a kiválóság, a tisztesség és az igazi jellem más tulajdonságainak újabb magaslatait érhessük el.

 

A feldolgozandó curriculumot a résztvevőknek e-mailben, pdf állományként küldjük ki a rendezvényt megelőzően. Azoknak, akik nyomtatott formában is igényt tartanak rá, külön kérésre postai úton is el tudjuk küldeni, azonban ebben az esetben az előállítási és postaköltségek a megrendelőt terhelik. Ez Magyarországon 5.000 Ft, Szlovákiában 10 Euro költséget jelent a részvételi díjon felül.

Kérjük, hogy a curriculmot nyomtatásban (vagy azzal egyenértékű elektronikus formában) minden résztvevő hozza magával, hogy közösen tudjuk feldolgozni, illetve személyes jegyzetekkel lehessen kiegészíteni. Köszönjük!