TTF 2018. június 2.

„Jó volna, ha lenne egy üzleti iskola, ahol olyan dolgokat lehetne tanulni,

amelyeket nem tanítanak az üzleti iskolákban.”

Charles Handy

 

 

Erényes élet vagy "bűnmenedzselés"? 


Vannak olyan témák, amikről nem csak érdemes gondolkodni, de amelyekről elmélkedni szinte kötelező. Ezek az élet igazán lényeges kérdései.

S vannak nagy gondolkodók, akiknek megfogalmazott, papírra vetett, s az utókorra hagyott gondolatai képesek változásokat generálni, életeket átformálni, akár életre szóló és életbe vágó változásokat elindítani.

A The Trinity Forum együtt gondolkodásra, párbeszédre hívja a résztvevőket, legfőbb célja a gondolkodó vezetők és a vezető gondolkodók összekapcsolása.

Szeretettel hívjuk, csatlakozzon hozzánk Ön is a 2018. június 2-án Esztergomban tartandó The Trinity Forumra, melynek központi témája :

Eligazodni a zűrzavarban - Bűn és erény az erkölcsi zűrzavar korában

A fenti címet viselő gondolatgyűjtemény az erényekről és a vétkekről szóló írásokat gyűjti csokorba.

 

Az erények és bűnök dinamikájával  való viaskodás természeténél fogva minden társadalom számára fontos - s valamennyiünk számára igen tanulságos - de ugyanakkor emberpróbáló - önvizsgálatot eredményezhet.

De bármennyire is emberpróbáló, a végeredmény csakis hasznos lehet. A fő erények és a halálos bűnök ismerete nélkülözhetetlen erkölcsi iránytűt ad nekünk, modern embereknek a kezébe. 

A végletes erkölcsi zűrzavar idején az erények és bűnök helyes felfogása segít eligazodni a zűrzavarban. A morális gimnasztika próbára teszi az embert, de úgy vagyunk ezzel is, mint a testgyakorlással: fáradozás nélkül nincs eredmény.

De hogyan tekintsük át ezt a rendkívül fontos és érzékeny témát a törvényeskedés és moralizálás veszélye nélkül?

Tartson velünk, ismerje meg a nagy gondolkodók és önhöz hasonló, gondolkodó vezetők véleményét bűnről, erényről és elkölcsről. Szeretettel várjuk!

 

                                                                                  Bővebben a The Trinity Forum szolgálatról

 

Program és helyszín

„ Könnyebb harcolni az elveinkért, mint azok szerint élni.”
(Alfred Adler)

A program gerincét a moderátorok által vezetett négy fórumbeszélgetés adja, mely a bűn és erény kérdéskörét vizsgáló "Eligazodni a zűrzavarban" című, előzetesen megküldött olvasmánygyűjteményre épül.

A program időbeni alakulása: 

 8:30 -  8:45 Érkezés, regisztráció
 9:00 - 10:30 Fórumbeszélgetés I.
10:30 - 10:50 Kávészünet
10:50 - 12:20 Fórumbeszélgetés II.
12:20 - 14:00 Ebéd
14:00 - 15:30 Fórumbeszélgetés III.
15:30 - 15:50 Kávészünet
15:50 - 17:00 Fórumbeszélgetés IV.

 

 

 

 

 

 

 

Helyszín:

Szent Adalbert Konferencia Központ, Esztergom:

Patinás környezetben, a történelmi városrészben,a Bazilika tövében épült,a legmodernebb XXI. századi technikával felszerelt konferencia központ

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér 10.

GPS koordináták: É 47.80012, K 18.73743

 

Részvételi díj:

12 000,- Ft (Magyarországról), 40,00 € (Szlovákia területéről).

A jelentkezés az itt elérhető elektronikus regisztrációs lap kitöltésével és a részvételi díj átutalásával történik. Jelentkezni Magyarországról a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve, Szlovákia területéről Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen is lehet név, e-mail cím, számlázási cím és telefonszám megadásával, valamint a részvételi díj átutalásával.

Bankszámlaszám: (CIB Bank) 10700206-24320601-51100005

Szlovákiából: Bankszámlaszám: IBAN: SK2709000000000211060847

Jelentkezési és fizetési határidő: 2018. május 15.

 

Javasolt öltözködés: laza üzleti viselet

 

További információ:

KEVE Társaság – Elbert Éva, koordinátor

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 30 345-0365

Bankszámlaszám: (CIB Bank) 10700206-24320601-51100005

Szlovákiából: Bankszámlaszám: IBAN: SK2709000000000211060847

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Lassú légy a barátaid megválasztásában; még lassabb a változtatásában.”

Benjamin Franklin

 

Moderátorok

 

Illéssy János

Üzleti tanácsadó, egyetemi oktató, és a Magyar Telekom Audit Bizottságának elnöke. Szakmai pályafutásának főbb állomásai: Pannonplast pénzügyi vezérigazgató-helyettes (1996-2001); BNP Paribas Hungária Bank ügyvezető igazgató (2001-2003); BorsodChem pénzügyi vezérigazgató-helyettes (2004-2007). Villamosmérnök (Budapesti Műszaki Egyetemen, 1987) MBA és PhD (University of Pittsburgh, 1991 és 1998). 25 éve oktat vállalati pénz-ügyet magyar és külföldi egyetemek MBA programjaiban. 2004 és 2013 között három terminuson át a KEVE elnöke, jelenleg több szolgálatának vezetője. A Trinity Forum itthoni indulásától fogva a program moderátora. Feleségével, Orsolyával Piliscsabán él; három gyermekük: Kristóf, Dorottya és Johanna.

 

Agárdi Irma

Közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Tanszékének docense. Kutatói ösztöndíjasként dolgozott a Passaui Egyetem Marketing Tanszékén, illetve az HEC Paris Marketing Intézetében. Vendégelőadóként oktatott a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemen. Szakmai és oktatási tapasztalatai piackutatás, adatelemzés, disztribúció és ügyfélkapcsolat-menedzsment területekre terjednek ki. Üzleti tanácsadóként dolgozott telekommunikációs cégek, bankok, illetve fogyasztási cikk gyártó, forgalmazó cégek számára.

Bánhidai Csilla

Közgazdászként végzett, majd ezen belül is a turizmusra és annak fejlesztésére szakosodott. Részt vett turisztikai projektek tervezésében, előkészítésében, valamint az európai uniós forrástervezésben. Óraadóként 15 éves oktatói múltat tudhat maga mögött, ebből 10 évet felsőoktatási intézményekben töltött el; döntően területfejlesztéshez, turisztikai fejlesztésekhez kötődő témakörökben. TTF moderátorként és coachként kérdéseivel a hétköznapi dolgokon túl elgondolkozásra, változtatásra készteti beszélgetőtársait. 2001-ben csatlakozott a KEVE Társasághoz, 2009–2014 között a Monday Manna szolgálati ág vezetője volt, 2013–2017 között a KEVE Felügyelő Bizottságának elnöke. A Budapesti Fasori Református Gyülekezet tagja és ott a férjével a Compass – Isteni pénzügyek bibliatanulmányozó sorozatot vezetik.

 

 

 

 

A Curriculum

Eligazodni a zűrzavarban - bűn és erény az erkölcsi zűrzavar korában

 

Az Eligazodni a zűrzavarban – bűn és erény az erkölcsi zűrzavar korában gyűjtemény az erények klasszikus felfogásától a modern kori etikához vezet el minket. 

Az olvasmányok elénk tárják a hét halálos bűn – kevélység, irigység, harag, restség, kapzsiság, falánkság, bujaság – és Krisztus boldogmondásainak kontrasztját – lelki szegénység, siratás, szelídség, igazságosság éhezése, könyörületesség, szenvedés és üldöztetés bátor tűrése, szív tisztasága.


A curriculum kétezer év közel 50 nagy írójának és gondolkodójának műveiből vett rövid részletekből tevődik össze.
 

1. rész – A kevélység és ellentéte: a lelki szegénység
Az első részben az első főbűnnel és ellentétével foglalkozunk, olyan nagyszerű írók és gondolkodók, mint (többek között) C. S. Lewis, John Milton és William Golding írása által.

2.rész – Az irigység és ellentéte: a siratás, valamint a harag és ellentéte: a szelídség
A második részben olvashatunk haragról, a kimondott szó bűvöletéről, megbocsátásról, és arról, hogyan feleljünk meg a következő felszólításnak: „Szeressétek ellenségeiteket”.

3.rész – A restség és ellentéte: az igazságosság éhezése; a kapzsiság és ellentéte: a könyörületesség.
A harmadik részben korunk gonoszságával foglalkozunk, és megvizsgáljuk annak ellentétét is két íráson keresztül, majd a kapzsiság és könyörületesség ellentétéről beszélgetünk.

4.rész – A falánkság és ellentéte: a szenvedés és üldöztetés bátor tűrése, valamint a bujaság és ellentéte: a szív tisztasága.
A negyedik részben többek között Moliere és Szent Ágoston írását hívjuk segítségül a két, a sorban utolsó bűn megtárgyalására.

5. rész Öt figyelmeztetés
A befejező rész olyan fontos alapigazságokra emlékeztet minket, mint a fegyelem szükségessége, a törvényeskedés veszedelme és az igazsághoz való ragaszkodás fontossága.
 

A feldolgozandó curriculumot a résztvevőknek e-mailben, pdf állományként küldjük ki a rendezvényt megelőzően. Azoknak, akik nyomtatott formában is igényt tartanak rá, külön kérésre postai úton is el tudjuk küldeni, azonban ebben az esetben az előállítási és postaköltségek a megrendelőt terhelik. Ez Magyarországon 5.000 Ft, Szlovákiában 10 Euro költséget jelent a részvételi díjon felül.

Kérjük, hogy a curriculmot nyomtatásban (vagy azzal egyenértékű elektronikus formában) minden résztvevő hozza magával, hogy közösen tudjuk feldolgozni, illetve személyes jegyzetekkel lehessen kiegészíteni. Köszönjük!