Miért vezetünk?

Következő Vezetői Műhelyünk témája a vezetés miértjeire keres válaszokat.

Mi tesz valakit vezetővé? Hogyan válik valaki vezetővé? Szükséges vezetővé válni?

Az előadó, Mármarosi András olyan kérdéseket boncolgat előadásában, melyeket ritkán fogalmazunk meg, sőt néhány vezető inkább megkerülni igyekszik. 

"Számos vezetővel találkoztam az elmúlt 20 év során, sokakat volt hivatásom fejleszteni, hol csoportosan, tréning keretek között, hol egyénileg, a vezetői coaching keretein belül. Számos szervezetben vettem részt Tehetségmenedzsment és Mentoring programok kidolgozásában és bevezetésében.


Nagyon sok átlagos, vagy rossz vezetővel is találkoztam. Hogyan váltak ezek az emberek vezetővé? Miként lettek vezetők? Hiszen a rossz vezetők komoly károkat tudnak okzni a szervezetekben, legyen szó akár ez egyházról, akár for-profit szervezetekről. 


Személyes sikerként könyveltem el, amikor egy program végén egy tehetséges fiatal felismerte és felvállalta, hogy nem akar vezető lenni! Szembe ment az általános társadalmi elvárásokkal. Hiszen a mai világban a vezetők a sikeres emberek! Őket ünnepeljük! Ezért aztán mindenki vezetővé szeretne válni.

Ugyanakkor talán soha nem volt a társadalmunknak akkora szüksége hiteles, jó vezetőkre, mint most!
A feszültség feloldása azt hiszem a a személyes motivációban és karakterben keresendő!
Pontosan ez az a terület, ahol keresztényként van mondanivalónk, ahol a Biblia kíváló útmutatással rendelkezik. Az előadás során ezeket a kérdéseket fogjuk megvizsgálni." (Mármarosi András)

Időpont: 2017. szeptember 28-án (csütörtökön), 18 órától

Téma: Miért vezetünk?

Előadó: Mármarosi András

Helyszín: Párbeszéd Háza (1085 Horánszky u. 20.)

Részvételi díj: 3.000 Ft, amely a vacsora költségét is magában foglalja

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 25.

 


 

Az előadó: Mármarosi András

Jelenleg a PwC Senior Manager-e. Több, mint 15 éven keresztül volt szervezetfejlesztő tréner, coach. Számos egyházi fejlesztési projektben is rész vett, pár éven keresztül a Barnabás csoport munkatársa is volt.

Korábban dolgozott a MOL Zrt-ben, Tudásmenedzsment vezetőként. Doktori címét a Corvinuson szerezte szervezeti kultúra témában. több éven keresztül tanított is az egyetemen.