compass club 1119 h  

 

​​2020. november 19. 18:00-20:00 óráig  ONLINE rendezvény

Téma: MUNKA - HIVATÁS - ELHÍVÁS          Előadó: Dr. Szalai Zsolt és Bogatin Attila

Korábbi alkalmainkon a pénzügyeink kezeléséhez szorosan kapcsolódó témákat tekintettünk át. Jelenlegi témakörünk távolabbról közelít, de az előadásokból egyértelműen kiderül majd, hogy a kapcsolat valós és nagyon is aktuális.

Az emberek többsége olyan munkára vágyik, amely képzettségének és érdeklődésének megfelelő és pénzügyileg is kielégítő. Ez azonban még korántsem elegendő ahhoz, hogy feladatainkat örömmel, elkötelezetten és elhivatottsággal végezzük.

Ha a munkánkra nem csupán állásként, vagy pénzkereseti forrásként, hanem hivatásként, szerencsésebb esetben „elhívásként” tekintünk, alapjaiban változtatja meg munkanapjainkat, sőt személyiségünket is formálhatja.

Dr. Amy Wrzesniewsky, a Yale School of Management professzora évek óta kutatja a munka értelme, a szervezeti magatartás, a munkahelyi boldogság témaköreit.

Szerinte az emberek háromféleképpen tekinthetnek a munkájukra. Vannak, akik számára a munka csupán egy állást jelent. A karrierorientációval rendelkező dolgozóknak a legfontosabb a szakmai fejlődés, míg a hivatásorientációval (elhívással) rendelkezőket belső motiváció hajtja a munkában, s úgy érzik, a munkájukkal jobbá tehetik a világot.

A Biblia munkáról szóló üzenetei is összecsengenek a fenti állításokkal. Rávilágít a munka becsületére, Isten és a mi szerepünkre, felelősségünkre munkáltatóként vagy munkavállalóként, s arra, milyen fontos, hogy munkánkban megtaláljuk Isten elhívását. Ott, ahol éppen vagyunk.

A téma elméleti és gyakorlati aspektusait Dr. Szalai Zsolt és Bogatin Attila ismerteti majd:
- Munka-hivatás-elhívás
- Keresztény munkáltató és munkavállaló a gyakorlatban


Ezt követően lehetőség lesz az elhangzottak megvitatására.