Az érdi Keve reggelik 2014. szeptembere óta nyújtják a helyi közösségnek a lehetőséget, hogy a KEVE Társaság küldetésében megfogalmazottak a gyakorlatban is megvalósuljanak. Reggeli alkalmainkat minden hónap második szerdáján tartjuk az Érdi Vigadó Étteremben (Érd, Alsó u. 2.), ahova világnézeti és felekezeti hovatartozástól függetlenül várjuk vendégeinket.

Alkalmainkon kötetlen, kerekasztal jellegű beszélgetésekre törekszünk egy adott témával kapcsolatban - olyan nyitott és mások véleményét tiszteletben tartó üzletemberek, vezetők között, akik készek egymást meghallgatni és a Biblia vezetésre vonatkozó üzeneteit is megismerni. Igyekszünk életszerű és aktuális témákat választani, amiknek megbeszélése által nem csak fejlődünk, növekszünk, hanem közelebb is kerülhetünk egymáshoz. Egy ilyen közösségben könnyebben felismerhetjük és megvalósíthatjuk, hogy mint vezetők, mit tehetünk együtt városunkért. Szeretettel várjuk önt is minden hónap második szerdáján! A szervezők: Hajdú Sándor és Szabó Iván

Következő érdi reggelink:

Érdi reggeli 2019 2Következő reggelinket  2020. augusztus 14-énonline formában tartjuk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk! A megszokott személyes találkozás helyett új, online lehetőséget kínálunk, s a virtuális térbe invitáljuk önöket „személyes” találkozásra. (Részletek a meghívó végén.) 

 

Téma: Vezetés viharos időkben


Témavezető: Szalai Zsolt

 

 

Bár az országos veszélyhelyzet megszűnt és az élet kezd lassan visszatérni a szokásos mederbe, mégis érezzük, hogy ez nem ugyanaz, mint ahonnan indultunk a járvány kitörése előtt.

A közelmúltban összeszámoltam, hogy pályafutásom közel 35 éve alatt mennyi kisebb-nagyobb gazdasági válsággal találkoztam és a számolásban hétig jutottam, azaz kb. átlagban öt évente tapasztalható volt egy visszaesés a gazdasági életben.

A válságok kiváltó okai igen változatosak voltak, mint például makrogazdasági egyensúlytalanságok, iparági problémák, geopolitikai helyzet, stb. Járványhelyzet okozta jelentősebb válságra nem emlékszem ez alatt az időszak alatt. Az okok oldaláról igen változatos tényezőket találunk, ugyanakkor érdekes jelenség is megfigyelhető a válságokra való emberi reakció területén. Az elemzők és kommentárok mindig úgy nyilatkoznak, hogy ilyen még nem volt (ami a kiváltó okok tekintetében igaz lehet), ugyanakkor jellemzően a 29-33-as válsághoz próbálják hasonlítani és felmérni az adott krízis nagyságát és várható hatását.

Vezetőként fontos, hogy a lehetőségekhez mérten világosan lássuk a helyzetet (Peter Drucker szavaival élve: határozzuk meg a valóságot) és erre alapozzuk döntéseinket. A reggelin ezt fogjuk körbejárni az alábbi kérdések mentén.

  • Miben hasonlít és miben más a jelenlegi helyzet, ha összehasonlítjuk csak az elmúlt húsz év két nagyobb válságával (dot-com / szeptember 11. (2000-2001) és a hitelválság (2008/09)?
  • Milyen eszközeink és lehetőségeink vannak vállalkozásunkat, az általunk vezetett céget vagy szervezetet érő kedvezőtlen hatások kezelésére és kivédésére?
  • Vezetőként mi a helyes hozzáállás egy válsághelyzetben és hogyan tudunk jó példát mutatni munkatársainknak?
  • Látva a válságok gyakori ismétlődését, lehet-e/kell-e tudatosan készülni a válságra vállalkozóként, cégvezetőként, vagy akár magánemberként?

Hívjuk, beszéljük meg együtt!

 

Reggeli időtartama: 07:30 - 09:00 között (Köszönjük, hogy figyel a pontos érkezésre! Ez a virtuális térben is fontos.)


A részvétel jelentkezéshez kötött. Kérjük, részvételi szándékát feltétlenül jelezze. Regisztrációt követően juttatjuk el e-mail címére az esemény linkjét és a csatlakozáshoz szükséges tudnivalókat. 

A rendezvény a  Zoom alkalmazás segítségével zajlik, a csatlakozás az előzetesen megküldött link megnyitásával történik és teljes mértékben biztonságos. (A rendezvény linkjét csak az előzetesen regisztráltakkal osztjuk meg, s minden esetben részletes instrukciókat küldünk.)

Szeretettel várjuk!

Jelentkezési űrlap

A KEVE érdi szervezőcsapata nevében üdvözlettel,

Hajdú Sándor és Szabó Iván