Az érdi Keve reggelik 2014. szeptembere óta nyújtják a helyi közösségnek a lehetőséget, hogy a KEVE Társaság küldetésében megfogalmazottak a gyakorlatban is megvalósuljanak. Reggeli alkalmainkat minden hónap második szerdáján tartjuk az Érdi Vigadó Étteremben (Érd, Alsó u. 2.), ahova világnézeti és felekezeti hovatartozástól függetlenül várjuk vendégeinket.

Alkalmainkon kötetlen, kerekasztal jellegű beszélgetésekre törekszünk egy adott témával kapcsolatban - olyan nyitott és mások véleményét tiszteletben tartó üzletemberek, vezetők között, akik készek egymást meghallgatni és a Biblia vezetésre vonatkozó üzeneteit is megismerni. Igyekszünk életszerű és aktuális témákat választani, amiknek megbeszélése által nem csak fejlődünk, növekszünk, hanem közelebb is kerülhetünk egymáshoz. Egy ilyen közösségben könnyebben felismerhetjük és megvalósíthatjuk, hogy mint vezetők, mit tehetünk együtt városunkért. Szeretettel várjuk önt is minden hónap második szerdáján! A szervezők: Hajdú Sándor és Szabó Iván

Következő érdi reggelink:

Érdi reggeli 2019 2Következő reggelinket  2020. április 8-án, szerdán rendhagyó módon online formában tartjuk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk! A megszokott személyes találkozás helyett új, online lehetőséget kínálunk, s a virtuális térbe invitáljuk önöket „személyes” találkozásra. (Részletek a meghívó végén.) 

 

Téma:  Az őszinteség kultúrája: Jutalmazzuk az eltérő vélemények megfogalmazóit


Témavezető: Dr. Szalai Zsolt, Keve társaság elnöke, üzleti tanácsadó

 

 

Peter Drucker (A vezetéstudomány meghatározó alakja, élt: 1909-2005) egyszer néhány Fortune 500 társaság (legnagyobb amerikai vállalatok) vezérigazgatójával beszélgetett és megkérdezte tőlük: Mi a vezető legfontosabb dolga? Stratégia kialakítása – jött az egyik válasz. Nem – mondta Drucker. Erőforrás elosztás – Nem. Motiváció – Nem. Munkatársak fejlesztése – Nem. A vezérigazgatók feladták: Ok Peter, figyelünk rád, mi az? Drucker válasza: A valóság meghatározása.

A vezetői munka egyik legnagyobb kihívása, hogy a vezető folyamatosan megfelelő és a valóságot tükröző információ birtokában legyen és ennek alapján jó döntéseket tudjon hozni. A szervezeti struktúrában minél magasabb pozícióban van a vezető, annál nehezebb valós, nem szűrt, „független” információhoz jutnia.

Sajnos azt tapasztaltam, hogy sokszor a vezetők erre nem fordítanak megfelelő időt és nem alakítanak ki olyan rendszert, amiben megvalósulhat a különböző szintek közötti szabad információ áramlás. Sokan vannak, akik egyáltalán nem kíváncsiak munkatársaik véleményére, vagy csak egy szűk bizalmi körön belül tájékozódnak. Ugyanakkor Jim Collins „Jóból kiváló” című könyvében bemutatott kutatás eredménye egyértelműsíti, hogy a kiváló, hosszú távon stabil teljesítményt mutató szervezetek sajátja, hogy szembe néznek a kemény valóssággal és erre alapozzák vezetők döntéseiket.

  • Egyetértünk-e Drucker meghatározásával és mit tehet egy vezető azért, hogy folyamatosan értse a valóságot?
  • Milyen tényezők akadályozzák azt, hogy a szervezetben elhangzó eltérő vélemények figyelmes meghallgatása része legyen a kultúrának?
  • Mit kell tennie egy vezetőnek ahhoz, hogy az őszinteség kultúrája meggyökerezzen egy szervezetben és az eltérő vélemények bátran elhangozzanak?

Reggeli időtartama: 07:30 - 09:00 között (Köszönjük, hogy figyel a pontos érkezésre! Ez a virtuális térben is fontos.)


A részvétel jelentkezéshez kötött. Kérjük, részvételi szándékát feltétlenül jelezze április 6. (hétfő) reggel 9 óráig. Regisztrációt követően juttatjuk el e-mail címére az esemény linkjét és a csatlakozáshoz szükséges tudnivalókat. 

A rendezvény a  Zoom alkalmazás segítségével zajlik, a csatlakozás az előzetesen megküldött link megnyitásával történik és teljes mértékben biztonságos. (A rendezvény linkjét csak az előzetesen regisztráltakkal osztjuk meg, s minden esetben részletes instrukciókat küldünk.)

Szeretettel várjuk!

Jelentkezési űrlap

A KEVE érdi szervezőcsapata nevében üdvözlettel,

Hajdú Sándor és Szabó Iván