TTF header new2 0                                „Jó volna, ha lenne egy üzleti iskola, ahol olyan dolgokat lehetne tanulni, amelyeket nem                                              tanítanak az üzleti iskolákban.”
                                                                                                                                                                Charles Handy 

 

 

Létünk sziklaszilárd valósága, hogy egyikünk sem lesz itt e földön túl sokáig. C. S. Lewis így fogalmazta meg a mindannyiunk által elkerülni kívánt nyilvánvalót: „Száz százalékunk meg fog halni.”

Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet ebből a rövid és csodálatos időből, amelyet a halállal farkasszemet nézve élünk? Gyakran mondják, hogy a teljes életnek három feltétele van: világos önismeret, az élet értelmének világos ismerete és világos cél erős hivatástudattal. Ám az első és a harmadik is a középsőben gyökerezik: a hitben, amely a személynek az élet értelméről alkotott meggyőződéseit fejezi ki.

 A hit és az élet értelmének megtalálása – valamennyiünk számára a tartalmas élet legfontosabb titka.

 Egy rendkívüli utazásra hívjuk. 2021 januárjában az online térben tartjuk The Trinity Forum szolgálatunk következő rendezvényét, melynek témája: Úton - a hit és értelem keresése. Négy alkalomból álló rendezvénysorozatunk célja, hogy együtt gondolkodjunk az élet értelméről, a hitről és a hozzá vezető útról.

Ez a rendezvény mindenkinek szól, aki „valami többre” vágyik. Mindenkinek, aki szeretné megfejteni az élet rejtvényét, mindenkinek, aki tartalmas életet szeretne élni, mindenkinek, aki arra vágyik, hogy bárcsak lenne egy térkép az élet értelmét keresőknek. Önre illik ez a leírás? Csatlakozzon hozzánk és kezdjük az élet útjának megismerésével!

 

uton r 1 

"Felvetődnek a kérdések, ha emberi „életünk ideje hetven esztendő” – talán kicsivel több vagy kevesebb –, kik vagyunk? Honnan jövünk? Miért vagyunk itt? Hova megyünk? Mire jó ez az egész?" 

A program gerincét a moderátorok által vezetett négy fórumbeszélgetés adja, melyet rendhagyó módon online formában, 4x 3 órában tartunk. A program a hit és az élet értelmének keresése kérdéskörét vizsgáló "Úton" című, előzetesen megküldött olvasmánygyűjteményre épül.

A program időbeni alakulása:

2021. január 11. 18-21 óra között
2021. január 18. 18-21 óra között
2021. január 25. 18-21 óra között
2021. február 1. 18-21 óra között


Helyszín: Online tér, Zoom applikáció használatával

Regisztrálni jelentkezési lap kitöltésével ITT , vagy részvételi jegy vásárlásával ITT tud.

Részvételi díj (a 4 alkalomra): 7.000 Ft, mely tartalmazza az "Úton" című teljes szöveggyűjteményt pdf formátumban, e-mailben továbbítva

Jelentkezési határidő: 2021. január 5.

 
A rendezvény résztvevői létszáma maximum 27 fő, részvételi lehetőség jelentkezési sorrendben.

További információ:

KEVE Társaság – Elbert Éva, koordinátor
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 345-0365
Bankszámlaszám: (CIB Bank) 10700206-24320601-51100005

H. Kovács Judit

h kovaacs judit oKépzettsége: szakközgazdász. Foglalkozása: mediátor, mentor, edző ( ACC coach)
Különböző szervezetek vezetőjeként tapasztalatokat szerzett a verseny -, a non – profit -, és a közigazgatási szférában illetve társadalmi innovációk – pl. cigány misszió, alternatív munkaerő – piaci szolgáltatások, stb., - projektmenedzsereként.
22 éve tagja a KEVE (Keresztény Vezetők és Üzletemberek) Társaságnak, ezalatt a 16 évig volt vezetőség tagja, egy ciklusban az elnöke. Saját karrierépítését felhagyva missziós munkatársként szervezetfejlesztéssel és vezetőképzéssel, mentorlással foglalkozik a MPE OCM intézményeinek körében és önkéntesként a Barnabás Csoport Alapítvány és a GLS vezetői konferenciaszervezés kötelékében.
Budapesten él, az ország több pontján dolgozik. Szabad idejét legszívesebben felnőtt gyermekei körében, családjával, vagy olvasással, tanulással és közösségi programokkal tölti – amelybe a biciklizés is beletartozik.

 

Dr. Illéssy János

Illssy JnosÜzleti tanácsadó, egyetemi oktató, és a Magyar Telekom Audit Bizottságának elnöke. Szakmai pályafutásának főbb állomásai: Pannonplast pénzügyi vezérigazgató-helyettes (1996-2001); BNP Paribas Hungária Bank ügyvezető igazgató (2001-2003); BorsodChem pénzügyi vezérigazgató-helyettes (2004-2007). Villamosmérnök (Budapesti Műszaki Egyetemen, 1987) MBA és PhD (University of Pittsburgh, 1991 és 1998). 25 éve oktat vállalati pénz-ügyet magyar és külföldi egyetemek MBA programjaiban. 2004 és 2013 között három terminuson át a KEVE elnöke, jelenleg több szolgálatának vezetője. A Trinity Forum itthoni indulásától fogva a program moderátora. Feleségével, Orsolyával Piliscsabán él; három gyermekük: Kristóf, Dorottya és Johanna.

 

Dr. Tomka János

TJ Fnykp4Villamosmérnök és mérnöktanár, gazdálkodás- és szervezéstudományokból szerzett PhD fokozatot. 1993-2014 között a KPMG-nél dolgozott felső vezetői beosztásokban. A Pünkösdi Teológiai Főiskola tanára, a Coaching és Vezetés tanszék vezetője; vezetői mentor és műhelymunkák moderátora. Az MTA Tudásmenedzsment Munkabizottsága, a Magyar Mérnökakadémia és a Menedzserek Országos Szövetségének tagja. A Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága (KEVE) tagja, 1994-2004 között elnöke. Számos előadást tartott, cikkeket és könyveket írt többek között a Biblia és a vezetés kapcsolatáról. A Pesthidegkúti Református Gyülekezet presbitere. Nős, felesége építészmérnök, három felnőtt gyermekük és három unokájuk van.

Úton – A hit és értelem keresése

Ez a curriculum, az Úton, olyan olvasmányokat kínál, amelyek jelzőtáblaként szolgálhatnak az élet értelmét kereső, gondolkodó ember számára. Az olvasmányok az utazásnak arra a négy szakaszára világítanak rá, amelyet számtalan ember átélt már.

Az Útont kétféle olvasónak állítottuk össze. Az egyik nem tartja magát elkötelezett hívőnek, de komolyan veszi az élet utazásának nagy kérdéseit, és nyitott arra, hogy közösen keressünk válaszokat. A másik már a hit útján járva Krisztus követőjének tartja magát, és szeretne komolyan elgondolkozni azon, hogy miért hiszi, amit hisz.

A mellékelt „térképek” nem tartalmaznak kijelölt utat az utazó számára. Semmi sem emberibb teljességében, és ezért tökéletesen szabad, mint a hithez vezető út. Nem egyetlenegy út vezet hozzá, és nincs bombabiztos, 12 lépéses recept, amelynek a végén valaki hitre jut. Végül is annyiféle út vezet a hithez, ahány ember hitre jutott. Mégis, különös biztatást és példát adnak azok az utak, amelyeket előttünk a legnagyobb elmék és szívek jártak be.

1. rész - A kérdések ideje

A „kereső” kifejezés ma divatos, de sokszor csak felszínesen használják. Gyakran csak a „lelkileg el nem kötelezett ember” körülírására szolgál. Az igazi keresők egészen mások. Velük találkozva komolyság, jó értelemben vett nyugtalanság érezhető, és a vágy, hogy eljussanak a válaszig. Valami kérdéseket ébresztett bennük, s a kérdések rákényszerítették őket, hogy elgondolkozzanak az életükön. Keresővé váltak. Valami hajtja őket, hogy az élet értelme után kutassanak, és választ kell találniuk a kérdésükre.

2. rész - A válaszok ideje

Az értelem keresésének második szakasza, amikor az első fázisban felszínre jött konkrét kérdésekre és válságokra aktívan keressük a válaszokat – és közben egyre közelebb kerülünk ahhoz, amelyről úgy gondoljuk, hogy az a válasz. Más szóval, számba vesszük a rendelkezésünkre álló térképeket és útikalauzokat, és kiválasztjuk azt, amelyik jelenlegi helyzetünkhöz és úti célunkhoz leginkább megfelelő. Az út második szakaszának lényegét könnyű megérteni, de nehéz kivitelezni.

3. rész - A bizonyítékok ideje

Az élet értelmének keresése útján akkor lépünk a harmadik szakaszba, ha feltesszük a kérdést, hogy a második szakasz oly megvilágosítónak tűnő válaszai valóban igazak-e. A problémára talált feleletnek van-e súlya? Ha elhisszük, hogy a válasz igaz, az mindent megváltoztathat. Azonban igazolhatjuk-e válaszunk igazságát? Van olyan bizonyíték, amelyet – valódiságát ellenőrizve – megerősíthetünk? A lényeg, hogy kiállja-e a „mindennapok” próbáját.

4. rész - Az elköteleződés ideje

Keresésünk negyedik szakaszában meggyőződésre jutunk, amely az elköteleződés lépéséhez vezet. Más szóval, a dolgok számunkra, keresők számára a helyükre kerülnek, azokra támaszkodva cselekszünk, és elmondhatjuk, valóban hiszünk bennük, és elindultunk az Istenhez hazavezető úton. 


A feldolgozandó curriculumot a résztvevőknek e-mailben, pdf állományként küldjük ki a rendezvényt megelőzően.
Kérjük, hogy a curriculmot minden résztvevő tartsa magánál az online rendezvény ideje alatt, hogy közösen tudjuk feldolgozni, illetve személyes jegyzetekkel lehessen kiegészíteni. Köszönjük!