A KISVÁLLALKOZÁSOK A BIZALOMTÓL IS NÖVEKEDHETNEK
Írta: Rick Boxx  -  2021. június 7.

 

A Gallup kutatóintézet megkérdezett több ezer embert arról, hogy mely intézményekben van a legnagyobb bizalom. Az első helyezett a katonaság állt, míg második helyen a kisvállalkozások. A megkérdezettek 68 %-a nyilatkozott úgy, hogy jobban megbízik a kiskereskedelmi vállalkozásokban, mint más intézményekben.

A nagyvállalkozások a lista 12. helyét szerezték meg, mindössze 23 %-os megbízhatósági szint elérésével. A kisvállalkozások és nagyvállalatok közötti oriási szakadéknak több oka is lehet. Nem szándékunk, hogy vádaskodjunk a nagyvállalatok ellen, hiszen sok közülük létfontosságú társadalmunk számára, és arra törekszenek, hogy megfelelő egyensúlyt tartsanak fenn a nyereség, illetve a termékeiket és szolgáltatásaikat megvásárlók iránti elkötelezettség között. Mégis ez a kutatás azt mutatja, hogy a kisvállalkozásoknak nyílt kiváló lehetőségük arra, hogy az irántuk meglévő bizalmat mindenki javára tovább kamatoztassák.
A nagyvállalatokkal való versengés során nyilván sok hátránnyal indulnak, ideértve a vásárlóerőt, emberi és pénzügyi erőforrásokat, befolyást, ismertséget. Ugyanakkor a bölcsesség és kreativitás segítségével a kisvállalkozások vezetői képesek arra, hogy a jelenlegi és jövőbeli sikerek eléréséhez megfelelő stratégiákat dolgozzanak ki.

Például hogyan is lehetne összehasonlítani a minimális személyzettel rendelkező hatalmas áruházak kiszolgálását a kiskereskedésekkel, ahol az értékseítők készségesen segítenek bármiben, amire a vevőnek szüksége van? Bizonyára mindenki belefutott már olyan helyzetbe, amikor egy nagyvállalatnál egy számlázási problémát akart elintézni és csak automatizált, sablonos válaszokat kapott a kérdéseire, míg a kisvállalkozásnál személyes kapcsolatra lelt hasonló probléma esetén.

 

A Biblia nem tesz különbséget a nagy és a kisvállalkozások között, mégis olyan elveket tartalmaz, amelyeket a kisebb vállalkozások a maguk javára használhatnak. Itt van néhány közülük:

A bölcsesség segíthet a megfelelő piac azonosításában. Lehet, hogy egy kisvállalkozás nem rendelkezik minden erőforrással, de ha Isten bölcsességét kutatja és reagál az ügyfelek igényeire, jó döntéseket hozhat. „Behatol a bölcs a hősök városába, és lerombolja megbízhatónak vélt erődjét.” (A példabeszédek könyve 21, 22)

Az azonos értékekkel rendelkező vezetőség pótolhatatlan. Vállalkozónak vagy kisvállalkozónak lenni nem jelenti azt, hogy egyedül kell dolgozni. A megfelelő csapat kialakításán túl felbecsülhetetlen a megbízható társakból álló igazgatóság, amely azonos meggyőződéssel és értékekkel rendelkező tagokból áll. „Meghiúsulnak a tervek, ha nincs tanácskozás, de megvalósulnak, ha van sok tanácsadó.” (A példabeszédek könyve 15, 22)

Jószándékon alapuló vállalkozás kiépítése. Az „az ügyfél az első” filozófia az egyik módja annak, hogy biztosítsák a kisvállalkozások a még több üzlet elnyerését. Egy nagyvállalat követhet hasonló megközelítést, de néha a részvényesek érdekei felülmúlják az ügyfél-központúságot. Egy kisvállalkozásnál gyakran könnyebb az egyedi vásárlói igényekre koncentrálni. „Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.” (Pál levele a filippiekhez 2, 3-4)

 

Az előző hetek Monday Mannáit az alábbi linken érheted el:

Előző Monday Mannák