A HÁLAADÁS SZOKÁSÁNAK MEGTEREMTÉSE
Írta: Jim Mathis  -  2021. november 22.

Ez a hét Amerikában a hálaadás hete. Ez az egyik kedvenc ünnepem, hiszen ahogy az író és előadó Zig Ziglar mondani szokta: „A hozzáállásod határozza meg a tartásodat”, úgy a hálához való hozzáállásunk határozza meg az örömünket. A hála és a hálaadás kéz a kézben járnak.

Manapság sokan dühösek és elégedetlenek, közelről sem az a hálaadás jellemzi a mindennapokat, amelyet ez az ünnep megkíván, de egy kis erőfeszítéssel mindnyájan számos okot találhatunk a hálaadásra. Íme néhány dolog, amiért hálás lehetek:

- Hálás vagyok a szüleimért, akik szerettek engem és szerették egymást, és mindent megtettek azért, hogy elsőrangú oktatásban legyen részem.

- Hálás vagyok a barátaimért, akikkel különféle helyeken találkoztam. Ide tartoznak a fényképész barátaim, a zenész barátaim, a Kereskedelmi Kamarából a barátaim, és különösen a gyülekezeti barátaim, akikkel beszélhetek Isten szeretetéről és Jézussal való kapcsolatomról.

- Hálás vagyok a zenéért. A zene oly sok ember életének a része és boldog vagyok, hogy az én eletemben is jelen van.

- Hálás vagyok, hogy „jó szemet” sikerült kiművelni és gyorsan meglátom, mikor néz ki valami jól és mikor nem. Ez számomra egy tanult készség, amely lehetővé tette, hogy fényképészként megéljek, szükség esetén pedig tervezőként is.

 

- Hálás vagyok azért, hogy olyan helyen élhetek, ahol változatos az időjárás, így minden nap akár egy új kaland – meleggel, hideggel, esővel, napsütéssel, hóval és esővel - , ugyanakkor azt is tudom, hogy a legtöbb nap tökéletes. Otthonomban, Kansas államban nincsenek átlagos napok.

- Hálás vagyok minden alkalommal, mikor megcsörren a telefon és valaki a vonal túlsó végén egy régi fénykép történetéről kezd el mesélni, amelyet rendbe kellene hozni, ugyanis a képrestaurálás az egyik szakterületem.

- Hálás vagyok a csodálatos eszközökért, amelyeket fotózásra, zenélésre és egyéb célokra használhatok, és amelyek segítségével jobbá tehetem az életemet és más kreatív szakemberek életét.

Te miért vagy hálás? A Szentírást olvasva felfedeztem, hogy sok szó esik a hálaadásról. Íme néhány példa, amelyek segíthetnek hogy felkészüljünk az előttünk álló időszakra.

Legyünk hálásak Isten minden tettéért. A Teremtő Isten tette lehetővé mindazt, amiket fentebb említettem. Emiatt megérdemli a hálánkat és a dicséretet. Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten! Ő alkotott minket, az övéi vagyunk: az ő népe és legelőjének nyája. Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét! Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre.” (Zsoltárok könyve 100, 3-5)

Legyünk hálásak mindenért. Nem ritka, ha hálát érzünk olyankor, amikor minden rendben megy, de még a nehézségek és viszontagságok is adhatnak okot hálára. „Mindenkor örüljetek... mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” (Pál első levele a tesszalonikaiakhoz 5, 16-18)

Az előző hetek Monday Mannáit az alábbi linken érheted el:

Előző Monday Mannák