Szókratésztől napjainkig sok gondolkodó hirdette, hogy „az önvizsgálat nélküli élet nem igazi élet". A modern élet tempója és feladatai mellett azonban számunkra az jelenti a kihívást, hogy egy önvizsgálatot nélkülöző korban önvizsgáló életet éljünk.

 

A The Trinity Forum pontosan ennek a kihívásnak a megválaszolására jött létre 1991-ben. Az általában „falak nélküli akadémiaként" emlegetett fórum abban kíván segíteni, hogy a vezető pozícióban lévők a közéletben vállalt szerepük és személyes életük kulcskérdéseit a hit kontextusában vegyék szemügyre.

A The Trinity Forum egyik vezérgondolata, hogy a vízióval rendelkező és elkötelezett egyének meghatározó befolyással lehetnek korukra. A The Trinity Forum támogatja azon programokat, illetve kiadványokat, melyek hozzá kívánnak járulni a társadalom formálásához és megújulásához a társadalom vezetőinek formálása és megújulása által. Krisztus-központú fórum, mely részvételre bátorít minden hívőt és nem hívőt egyaránt.

 

A fórumok alapját intellektuálisan rendkívüli gondossággal összeállított olvasmánygyűjtemények, úgynevezett „curriculumok" képezik, melyek a történelem kiemelkedő személyiségeinek, gondolkodóinak, íróinak, vallási vezetőinek gondolatait gyűjtik össze különböző témák körül. A KEVE Társaság 2004-ben kezdte meg a magyarországi fórumok szervezését, illetve a Harmat kiadóval közösen a magyar nyelvű curriculumok kiadását.

Az eddig megjelent kötetek

„Az Élet vállalkozása" (C1) - hit és a céltudatos élet kihívásáról szóló anyag,

„Amikor senki sem lát"(C2) - a jellem kérdéséről,

„Eligazodni a zűrzavarban" (C3) - a bűn és az erény kérdéséről az erkölcsi zűrzavar korában,

„Csak ne általam" (C4) - szembenézni a gonosz és szenvedés problémájával hét lépésben,

"Úton" (C5) - A hit és értelem keresése.
 

 

A TTF a tanulás kollegiális megközelítését választotta, így a fórumokon „mindenki tanár és diák is egy személyben". Az egyes alkalmak tartalmas beszélgetések, illetve viták lehetőségét kínálják az egyenrangú résztvevők számára, a kiválóan megszerkesztett tananyag és a felkészült moderátorok segítségével. A fórumok általában egy, kettő vagy három nap hosszúak, a több naposaknál magukban foglalva egy vagy két ott töltött éjszakát. Az étkezések is fontos részei a programnak, tekintettel arra, hogy további beszélgetések lehetőségét nyújtják.


Amennyiben Ön is szívesen részt venne egy TTF programon, kérem előzetes jelentkezését küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
Az alkalmak nyitottak, szeretettel várunk mindenkit. Javasoljuk, hogy a házaspárok együtt érkezzenek és - lehetőség szerint - együtt vegyenek részt a fórumon.