A budapesti helyszínű üzleti reggeliket kéthetente, minden második péntek reggel 7:30 órától tartjuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy u. 1.). Szeretettel hívjuk, várjuk önt is egy-egy vezetéssel kapcsolatos téma közös feldolgozására és a biblikus válaszok megismerésére. Gyakran van olyan meghívott témavezetőnk, aki területének és az adott témának elismert szakértője, kiválósága.

Jó együtt gondolkodni egy-egy felvetett kérdéskörön, és magunkkal vinni, továbbgondolni mások véleményét, gondolatait. Gyakran tapasztaljuk, hogy az elhangzottak nem csak elméleti muníciót adnak az elkövetkező napokra, de közelebb visznek éppen aktuális problémáink, kérdéseink megoldásához, megválaszolásához is.
Beszélgetésünket választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe. Jöjjön el, és hozza el barátját, kollégáját is! A szervezők: Illéssy János és Ferenczi Réka

 

Következő Gerlóczy reggelink:

Következő "Gerlóczy munkareggelinket" 2020. július 24-én, pénteken 7:30-tól 9 óráig, online formában tartjuk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk!

 

Témavezető: Reményi Csaba és Tomka János


Téma:  Etika a válság idején

 

 

Az elmúlt és vélhetően az elkövetkező hónapokban sem szűkölködünk a vezetői kihívásokban. Ilyenkor fókuszunk az új, sürgető feladatok gyors megoldására összpontosul. A “válság” menedzselése során hajlamosak vagyunk végletekben gondolkodni és kockáztatni a máskor olyan alaposan kimunkált és szolidnak hitt értékrendünket is. Ahogy azt a válság- és változásmenedzsment, illetve a valóban hasznos reziliencia tárgyalása során is érintettük: a rugalmasság, a lehetőségek meglátása, a gyors és határozott döntések kétségkívül a sikeres vezetők meghatározó jellemvonásai.

Az „online” reggeli témavezetői szerint a vezetőktől elvárt stratégiai és taktikai dilemmákkal azonos jelentőséggel bírnak az elkerülhetetlen erkölcsi dilemmák. Sokak szerint a hídon akkor kell átkelni, amikor odaérünk. A témavezetők szerint azonban az erkölcsi dilemmák elvi feldolgozása nem várhat a felmerülésük pillanatáig. Olyankor már túl nagy a kísértés, hogy háttérbe szorítsuk őket.

Beszélgetésünket segítő kérdések:

· Kell-e teret engedni ilyenkor erkölcsi dilemmák tisztázásának?

· Egyáltalán létezik-e olyan alapos értékrend, ami eleve kizárja az erkölcsi dilemmák megjelenését?

· Létezhetnek-e abszolút értékek egy nem keresztény szervezetben, amik felülírhatják a profit iránti „mindenható” elvárást? Megtérül-e felvállalni az erkölcs védelmét, akár a tulajdonosi/piaci/többségi elvárásokkal szemben is?

· Nem jelent-e az erkölcsökhöz és elvekhez való ragaszkodás rugalmatlanságot, akár merevséget, ami magában hordozhatja a bukás akár jelentősebb erkölcsi következményeit?

· Mennyire szentesítheti a cél az eszközt?

· Túlmutathat-e a karizma a jellemen?

Befejezésként egy bibliai vezető erkölcsi döntéséből vonunk le aktuális tanulságokat.

 

Gondoljuk át és beszéljük meg együtt!

Beszélgetésünket tehát online tartjuk, jelentkezni az alább található regisztrációs formon lehet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, csak a csatlakozáshoz előzetesen megküldött linkkel lehetséges.

A Zoom alkalmazás nagyszerű lehetőséget biztosít az online rendezvényekhez. Használata résztvevői oldalról nagyon egyszerű - tulajdonképpen egy előzetesen megküldött link megnyitásával történik a csatlakozás - és teljes mértékben biztonságos. Akár egy mobiltelefon is megfelelő lehet a részvételhez.
A regisztráció elengedhetetlen a csatlakozáshoz, a szükséges linket csak a jelentkezőkkel tudjuk megosztani. Számukra természetesen minden esetben részletes instrukciókat küldünk.

Regisztráció

 

 Szeretettel várjuk!