A budapesti helyszínű üzleti reggeliket kéthetente, minden második péntek reggel 7:30 órától tartottuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy u. 1.). Jelenleg a reggelik online zajlanak. Szeretettel hívjuk, várjuk önt is egy-egy vezetéssel kapcsolatos téma közös feldolgozására és a biblikus válaszok megismerésére. Gyakran van olyan meghívott témavezetőnk, aki területének és az adott témának elismert szakértője, kiválósága.

Jó együtt gondolkodni egy-egy felvetett kérdéskörön, és magunkkal vinni, továbbgondolni mások véleményét, gondolatait. Gyakran tapasztaljuk, hogy az elhangzottak nem csak elméleti muníciót adnak az elkövetkező napokra, de közelebb visznek éppen aktuális problémáink, kérdéseink megoldásához, megválaszolásához is.
Beszélgetésünket személyes találkozás esetén választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe. Jöjjön el, és hozza el barátját, kollégáját is! A szervezők: Illéssy János és Ferenczi Réka

 

Következő Gerlóczy reggelink:

Következő "Gerlóczy munkareggelinket" 2020. december 11-én, pénteken 7:30-tól 9 óráig, online formában tartjuk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk!

 

Témavezető: Ferenczi Réka


Téma:  Lehet a szakértelem a növekedés akadálya?

 

Legközelebbi Gerlóczy-reggeli beszélgetésünk témája a KEVE Társaság által terjesztett Monday Manna legfrissebb, december 7-i írása Rick Boxx tollából. Az írást ITT olvashatja.

Idézünk az írásból (kiemelések tőlünk):

„…bármilyen területen a szakértelem megléte hatalmas érték. Ugyanakkor a rengeteg gyakorlásnak és tapasztalatnak lehet árnyoldala is. Annyira hozzászokhatunk ahhoz, hogy hogyan kell irányítani azt a bizonyos üzletágat, hogy nem vagyunk hajlandóak átgondolni új és friss nézőpontokat. Még azokat se, amelyek jobban működnének, mint a „mindig is így csináltuk” módszerek. Vegyük például azt a magatartást, hogy „Szakértő vagyok és ezeket a dolgokat ilyen módon kell csinálni”. Ez akadályát képezheti annak, hogy megtaláljuk és beépítsünk új, innovatív meglátásokat akár új, akár régi problémákkal kapcsolatban. Leegyszerűsítve: a büszkeség a szakmai ismereteddel kapcsolatban korlátozhatja a jövőbeli sikereidet.”

Rick említi még Jim Collins híres kutatási tapasztalatát, hogy mennyire jellemzi az 5. típusú vezetőket az alázat. Hozzátehetjük még Patrick Lencioni véleményét „Az ideális csapatjátékos” című könyvéből, mely szerint a szakértelem nem szerepel a három kiemelkedően fontos tulajdonság közt. És természetesen Rick helyesen hivatkozik a Szentírásra, mely folyamatosan óv a felfuvalkodott megközelítéstől.

Lehetséges, hogy – bár hatalmas érték – tudásunk, szakértelmünk saját fejlődésünknek gátja?

A közös megértést és az interaktív beszélgetést segítő kérdéseink:

1. Miben számítod magad szakértőnek? Mibe fektetted legtöbb idődet (akár tízezer órákat)?
2. Hogyan lehet szakértelmünk saját fejlődésünknek gátja? Hogyan lehet ezt kivédeni?
3. Jellemez-e a „mindig is így csináltuk” megközelítés? Mennyire vagy nyitott az újításra?
4. Miért fontos az élethosszig való tanulás?
5. Saját tapasztalatodban mennyire érzékelhető a vezetésben az alázat a mi kultúránkban? Mennyire tromfolja le az autokrata, asztalra csapó vezető megközelítése?

Gondoljuk át és beszéljük meg együtt!

Beszélgetésünket tehát online tartjuk, jelentkezni az alább található regisztrációs formon lehet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, csak a csatlakozáshoz előzetesen megküldött linkkel lehetséges.

A Zoom alkalmazás nagyszerű lehetőséget biztosít az online rendezvényekhez. Használata résztvevői oldalról nagyon egyszerű - tulajdonképpen egy előzetesen megküldött link megnyitásával történik a csatlakozás - és teljes mértékben biztonságos. Akár egy mobiltelefon is megfelelő lehet a részvételhez.
A regisztráció elengedhetetlen a csatlakozáshoz, a szükséges linket csak a jelentkezőkkel tudjuk megosztani. Számukra természetesen minden esetben részletes instrukciókat küldünk.

Regisztráció

 

 Szeretettel várjuk!