Reformátusok lapja: Gyülekezetvezetés a 21. században - ELSŐ RÉSZ: A GYÜLEKEZETEK BIBLIKUS CÉLJAI

Az egyháznak, a gyülekezeteknek, a keresztyén intézményeknek elkötelezett, hatékony vezetőkre van szükségük, akiknek hitelessége keresztyén meggyőződésükből fakad. Ez a fajta hit nem pusztán hitelvek összessége, hanem személyes bizalom Istenben, amely kihat az élet minden területére. Szalai Zsolt a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának elnöke úgy véli, ha a gyülekezet vezetőinek látása a Biblia valóságában gyökerezik, akkor tudják közösségüket – Isten lelki vezetésének segítségével – megfelelő pályára állítani.

Parókia Portál: Vezetés, mint szolgálat

„Milyen a jó vezető? Mi számít jó befektetésnek? Vajon napjaink technikai és gazdasági körülmények között alkalmazhatók-e a Bibliában rögzített elvek? Egyáltalán, mit mond Isten igéje a vezetésről? Csak néhány kérdés, amelyre a keresztyén vezetőket és üzletembereket tömörítő felekezetközi, nonprofit szervezet tagjai keresik a választ – előbb önmaguk, azután pedig az üzleti világ valamennyi képviselője számára." (Részlet Jakus Ágnes írásából)

Manager Magazin: Hithű nagymenők

„ Egészen praktikus útmutatásokra lehet bukkanni a Biblia olvasása közben akár egy befektetési portfólió összeállítása kapcsán, akár az adófizetésre vonatkozóan.” (Részlet Benkő János írásából)